In juni 2018 is Perspectief begonnen met het ondersteunen van het Youth Development Program. Dit betekent dat we verantwoordelijk zijn voor de financiƫle voorziening van een groep studenten in Peru. Perspectief betaalt een maandelijkse bijdrage gedurende 4 jaar. Met dit bedrag bekostigen we de benodigde fondsen voor 40% van de studenten.

De studenten zijn niet persoonlijk aan ons gekoppeld zoals de sponsorkinderen, maar het bedrag dat Perspectief betaalt staat garant voor ongeveer 9 studenten van deze groep van 20 studenten.


Wim Wijnholds: "Veel kinderen die ondersteund worden, geven dat door en zijn goede leiders. Op die manier dragen wij een beetje bij aan een betere maatschappij."

We hebben dit zelf gezien en gehoord toen we tijdens de reis gedineerd hebben met een aantal van deze studenten. In groepjes (inclusief tolk!) konden wij tijdens de maaltijd met de studenten in gesprek. Het heeft ons stuk voor stuk geraakt hoe gemotiveerd en vol passie zij zijn. Gedreven om een verschil te maken in hun omgeving en in hun land.