Vanaf juni 2018 heeft Perspectief het Youth Development Program ondersteund. Dit hield de financiƫle voorziening van een groep studenten in Peru in. Perspectief betaalde een maandelijkse bijdrage gedurende 4 jaar. Met dit bedrag bekostigen we de benodigde fondsen voor 40% van de studenten.

De studenten waren niet persoonlijk aan ons gekoppeld zoals de sponsorkinderen, maar het bedrag dat Perspectief betaalde stond garant voor ongeveer 9 studenten van deze groep van 20 studenten.

Wim Wijnholds: "Veel kinderen die ondersteund worden, geven dat door en zijn goede leiders. Op die manier dragen wij een beetje bij aan een betere maatschappij."


We hebben dit zelf gezien en gehoord toen we tijdens de reis gedineerd hebben met een aantal van deze studenten. In groepjes (inclusief tolk!) konden wij tijdens de maaltijd met de studenten in gesprek. Het heeft ons stuk voor stuk geraakt hoe gemotiveerd en vol passie zij zijn. Gedreven om een verschil te maken in hun omgeving en in hun land.

In 2022 zijn de studies afgerond. Er lopen op dit moment via Compassion geen andere projecten voor studenten in Peru. Alle projecten zijn momenteel gericht op gezondheid en de Moeder- en babyprogramma's. We hebben er daarom voor gekozen om een derde Moeder- en babyprogramma te gaan steunen.